Investeren in Groei

Gisteren kreeg ik een telefoontje van een mevrouw uit Lelystad en ze had een leuke vraag:

‘Kunnen jullie met de Warrior Skillz trainingen die jullie geven resultaten behalen bij mijn zoon?’

Eerste wat ik zijn was uiteraard ‘Natuurlijk’.

En dit vooral omdat ik zelf als trainer/ coach het fijn vind dat dat ik ‘groei’ en beweging in het kind wil zien. Dit door ze uit te dagen, door ze te helpen, door ze te inspireren.

En na het ophangen van de telefoon vroeg ik mijzelf af “Stel je nu eens voor dat je absoluut geen groei/ resultaten behaald bij degene die je aan het trainen bent?’

In mijn beleving zal ik dan moeten stoppen als dit daadwerkelijk zo is. En ik heb geleerd van een van mijn eigen coaches is dat wanneer er geen groei in je leven zit (vooruitgang) je dan eigenlijk ‘dood’ bent.

Zelfverdediging voor kinderen

Bij een bloem is het ook zo 😉

Investeren in Groei
Elke dag een beetje beter, mijzelf uitdagen, mijzelf motiveren om de BESTE training te geven die ik momenteel kan geven, focus op betere resultaten bij de mensen die we trainen en die we in de toekomst zullen gaan trainen.

Ik geef geen training als doel te Entertainen, het doel is resultaten te behalen en uiteraard zit er een stukje entertainment bij…het is een onderdeel van het geheel! (Voor de mensen die mij kennen weten wat ik hiermee bedoel ;-))

My Life Is My Dojo

{Uiteraard heb ik dit voor mijzelf geschreven, als een stukje zelfreflectie, als herinnering wat ik aan het doen ben met mijn leven. }

Youri

Youri en zijn dochter Yara
Ikzelf en mijn dochter Yara

Youri Swart – Vader |Inspirator | Trainer | Coach

Ik Youri Swart heb mijn ‘gewone baan’ opgezegd om mijn droom na te gaan en dat is mijn passie uit te oefenen:

’Mensen coachen en trainen om meer zelfvertrouwen te krijgen, steviger in hun schoenen te laten staan en zich zowel mentaal als fysiek weerbaarder en sterker te maken zodat ze het beste uit zichzelf kunnen halen’ 

Dit doe ik voor bedrijven en particulieren in groepsverband en individueel (En met VEEL plezier!). Ik geef samen met een team van trainers, trainingen, workshops, clinics en cursussen in Zelfverdediging en Weerbaarheid voor bedrijven en particulieren (volwassenen en kinderen) in Almere en Lelystad.

Als mensen tegen je zeggen ‘Dromen kunnen niet uitkomen’… vertel hen dan over mijn verhaal 😉

Voor meer info voor onze effectieve trainingen voor kinderen, tieners en volwassenen in Almere en Lelystad: www.kungfuacademy.nl 

Ook geven wij zeer inspirerende, leuke en effectieve workshops voor bedrijven, zie budoworkshop.com

Trainingen en workshops voor bedrijven: http://budoworkshop.com

Of stuur een mail voor meer info,martialarts4succes@gmail.com

4 gedachtes over “Investeren in Groei

 1. Pas op dat je geen definitie afbreuk doet. Natuurlijk is het fijn als je voelt dat er groei zit in je kennis en kunnen, maar de veronderstelling ‘wanneer er geen groei in je leven zit (vooruitgang) je dan eigenlijk ‘dood’ bent.’ is niet geheel juist.
  Verandering op zich is geen groei, maar wel vooruitgang (of achteruitgang). Het gebruik van ‘wijsheden’, kan leiden tot dogma, waarbij iets waar ‘moet’ zijn, in tegenstelling tot dat iets bruikbaar is in een altijd veranderend leven.

  Als ‘In mijn beleving zal ik dan moeten stoppen als dit daadwerkelijk zo is.’ waar zou zijn, dan was iedere leraar al minimaal 1x in zijn leven gestopt bij een willekeurige leerling. Immers, het is niet altijd duidelijk of een leerling leert van je en nog erger, een leerling wil soms iets niet leren. Het leertraject is dan bij jezelf om je dat te realiseren. Zeker kinderen die door ouders op een sport worden gezet, kan het voorkomen dat ze het zelf niet willen en een grote muur opbouwen om al je lessen buiten te houden. Als goede leraar zeg je dan niet dat je gefaald hebt, je moet realistisch zijn. Ieder persoon is een individu. Succes voor de een is niet succes voor iedereen.

  1. Kungfu Academy

   Dankjewel Mark!

   Ook heb ik met regelmaat leerlingen waarvan ze van hun ouders ‘moeten’ trainen..en omdat heel veel energie kost om ze er toch bij te betrekken – omdat er geen motivatie vanuit henzelf is-.

   En daar heb ik bijvoorbeeld de keus in gemaakt dat er daadwerkelijk wel motivatie bij het kind moet zijn wanneer we degene willen trainen.

   Fijne dag.

   Youri

   1. Hoi Youri,

    Inderdaad. Het is sterk afhankelijk van het kind/individu, maar dat is wel waar ik mijn lessen aan een nieuwe leerling altijd mee begin (ook naar ouders toe): Kungfu/sport algemeen is voor iemand die het ook wil. Als ze het niet willen, is het misschien verstandiger om met introspect te kijken wat WEL de juiste sport/levenswijze is.

    Fijne dag.

    Mark

   2. Kungfu Academy

    Top en niemand is er bij gebaat wanneer iemand niet wil trainen.

    Kind niet, ouder niet, trainingspartners niet en wij als trainers.

    🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s