Boek: KRACHT Levenslessen uit de kooi door Marloes Coenen

Je kent het wel, een hele poos heb je nog een boekenbon thuis liggen en doet er eigenlijk niets mee.

Totdat je hem opeens vind en je neemt hem mee in je portemonnee en zodra je een boekenwinkel binnenstapt hij meteen gebruikt kan worden.

Zo gebeurde het 😉

Eigenlijk was ik opzoek naar een nieuwe agenda en toen kwam ik “toevallig” dit boek tegen en die kon ik uiteraard niet laten liggen.

KRACHT Levenslessen uit de kooi door Marloes Coenen

Marloes begint met het boek het verhaal van haar open en oma wat ze in de oorlog hebben gedaan en meegemaakt.

Ik begrijp uit dit verhaal dat ze hierdoor nog meer van zichzelf te weten is gekomen door verhalen van vroeger en dat vind ik zelf ook weer bijzonder want daar ben ik nu zelf ook de laatste tijd meer mee bezig.

Bepaal niet wie je bent, ontdek het. Hoewel ik allerlei andere plannen had, en een hele carriere had uitgestippeld, ben ik uiteindelijk toch op de plek uitgekomen waar ik “moest” zijn.

Door de afslag vechtsport te nemen, ben ik erachter gekomen hoe ik in elkaar steek, welke aanleg ik heb, hoe ik mezelf kon testen en verbeteren.

Het maakt niet uit hoe oud je bent;stel jezelf eens de vraag welke afslagen je hebt genomen en hoe die momenten je leven hebben bepaald. En, belangrijker nog; ben je tevreden met de keuze die je hebt gemaakt?

In het boek komen leuke stukjes naar voren met bekende technieken (low kick, kata, O soto gari etc etc) die ze uitlegt maar ook bekende vechtsporters waar Marloes mee samen heeft gewerkt of juist inspiratie op heeft gedaan.

Erg leuk, vind ik zelf 😉

Daarnaast inspireert ze dat je MMA moet gaan doen om juist je fysieke en mentale weerbaarheid vergroot en doordat je steeds meer leert je sneller -enge- dingen durft aan te pakken.

[Note: dit is heeel herkenbaar en ik zie in mijn lessen ook dat sommige volwassenen niet eens iemand een klein stootje durven te geven of juist te durven te incasseren. En na verloop van tijd krijgen ze zelfvertrouwen en moet je ze daarna juist meer afremmen.]

Zelfontwikkeling

Het leuke van dit boek is dat Marloes in haar boek aangeeft wat ze meemaakt tijdens haar wedstrijden en welke obstakels ze bij zichzelf overwint maar ook door nieuwsgierigheid ontdekt en daarmee aan de slag gaat.

Het ingewikkelde is dat vechtsporters denken dat ze hun gevoel moeten uitschakelen om beter met de pijn om te kunnen gaan.

Niets is minder waar.

‘Naar je lichaam luisteren’ is ook een stapje terug durven doen tijdens een groepstraining terwijl je de rest voluit ziet gaan.

Weerstand bieden aan de groepsdruk; dat is juist stoer.

Je leert onder druk je grenzen te beschermen soms stop je terwijl je nog iets overhebt: een beetje honger, gezonde trek in de volgende training.

Zet kleine stapjes, dan merk je dat het verschil ook niet zo groot is als je even gas moet terugnemen.

Wat vind ik van ‘KRACHT Levenslessen uit de kooi’?

Ik vond het een heel leuk boek om te lezen en ook juist de lessen die ze uit de vechtsport haalt en die dan in het dagelijkse leven toepassen. Mooi!

Fijne dag!

Youri

My Live IS my Dojo

Youri Swart – Familieman |Inspirator | Vechtkunstenaar | & High Performance Trainer / Coach

Ik Youri Swart heb mijn ‘gewone baan’ opgezegd om mijn droom na te gaan en dat is mijn passie uit te oefenen:

’Mensen coachen en trainen om meer zelfvertrouwen te krijgen, steviger in hun schoenen te laten staan en zich zowel mentaal als fysiek weerbaarder en sterker te maken zodat ze het beste uit zichzelf kunnen halen’

Dit doe ik voor bedrijven en particulieren zowel individueel als in groepsverband (En met VEEL plezier!). Ik doe dit samen met een team van trainers, trainingen, workshops, clinics en cursussen in Zelfverdediging en Weerbaarheid voor bedrijven en particulieren -volwassenen en kinderen- in Almere en Lelystad. (Op uitnodiging ook op andere locaties)

Wanneer mensen tegen je zeggen ‘Dromen kunnen niet uitkomen’… vertel hen dan over mijn verhaal😉

Ben je bereid om aan jezelf te werken?

Kijk dan graag naar onze High Performance trainingen voor particulieren, bedrijven en scholen en andere organisaties: www.warrioracademy.nl

*Mocht je niet bereid zijn, bespaar jezelf de moeite 😉
Of stuur een mail als je er JUIST WEL klaar voor bent: martialarts4succes@gmail.com

(18) Warrior Academy - Vechtkunst en Persoonlijke Ontwikkeling - Startpagina.jpg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s