Zelfverdediging in een Breder Perspectief

Wanneer we zelfverdediging in een breder perspectief bekijken dan gaat het veel verder dan een trap, een stoot een verwurging of iets anders wat daarop lijkt. Het zijn de dingen waar we dagelijks mee te maken hebben – en voor de meeste van ons is dat niet een trap of een stoot– waar we ons tegen moeten ‘verdedigen’  maar dingen zoals: Apathie, onwetendheid, vooroordelen, geweld- denken, aantasten van het milieu, ongezonde voeding, onnodige consumptie, junk food, gebrek aan kennis, gebrek aan discipline, ziektes? en ga zo maar door.

Het verschil zit hem in ons denken. En ik ben ervan overtuigt dat we in staat zijn om ons tegen de bovenstaande dingen te kunnen ‘verdedigen’. Dit is veel moeilijker dan een slag of een stoot afweren, maar ik denk dat het waard is om juist daar tegen te vechten! Dit is waar JIJ en ik voor zouden moeten ‘vechten’.

Ik strijd er dan ook voor om dingen zoals, karakterontwikkeling, gezond eten, met boosheid omgaan, met stress omgaan, met het milieu omgaan, het uitvoeren van vriendelijke daden, te implementeren in mijn trainingen, voor in mijn eigen leven en die van mijn studenten.

 Ik realiseer mij nu dat ik mijn nieuwe ‘Job’ heb gevonden…

 Youri

6 gedachtes over “Zelfverdediging in een Breder Perspectief

  1. Pingback: Sparen IS Zelfverdediging! « The New Dojo- The Place of the Way

  2. Pingback: De Juiste Vrienden Kiezen IS Zelfverdediging « The New Dojo- The Place of the Way

  3. Pingback: Realistische Zelfverdediging in de Praktijk « The New Dojo- The Place of the Way

  4. Pingback: Focus Mei 2012: Een Dagboek Bijhouden Wat Ik Allemaal Eet « The New Dojo- The Place of the Way

  5. Pingback: Vrede Is Belangrijker dan Slaan en Schoppen. | The New Dojo- The Place of the Way

  6. Pingback: Waarom de Meeste Mensen de ‘Plank Misslaan’ bij Zelfhulp Boeken. | The New Way.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s