Dit is de Reden Waarom ik een Hekel aan Wim Hof heb.

wimhoff

Wim Hof, de “Ice-man” die allemaal ‘gekke’ dingen doet met koude, een ijsbad, in zijn korte broek in de sneeuw, de Kilimanjaro beklimmen in zijn blote bassie.

Leuk allemaal en zoals je weet ga ik een een aantal dingen uitproberen, dit omdat het goed zou zijn voor ons imumsysteem.

De Koude Douche (dit is DE reden)
Een van de uitdagingen die Wim voorstelt is om te beginnen om eerst een koude douche te nemen. En als dit een stap te ver is je afspoelen met koud water.

Neem een koude douche, adviseert Iceman Wim Hof, lees dit artikel

Neem elke dag een koude douche. Een minuutje of langer. Net zolang het goed voelt. Dan krijgen je aderen een schrikreactie en gaan ze weer normaal functioneren. De spiertjes in onze aderen zijn nu lui geworden. We hangen lui op de bank, krijgen te weinig zuurstof binnen en zo ontstaan ziektes.

Dieren hebben dat contact met hun lichaam  nog wel. Ze voelen aan dat het warmer of kouder wordt. Neem mijn hond. Die is nu al weken aan het verharen. Die bereidt zich erop voor. Dat kunnen wij mensen ook doen.”

Daar ga ik dan met mijn goede gedrag…sta ik lekker onder de douche te zingen, het is buiten fris aan het worden en zo een warme douche is dan HEERLIJK…komt er ineens een gedachte in mij op “kom op Youri, zet nu eens even die douche op koud, je bent toch een Warrior….”

Pff ik nog even door met douchen onder de warme stralen.

En dan…JA hoor ik doe het toch maar weer ik zet de douche VOLOP koud en….. brrrr ik ga zoeken naar mijn ademhaling, ik wil de kraan eigenlijk maar weer dichtdraaien,  maar ikke de ‘warrior’ doe het toch maar niet en ‘verman’ mijzelf maar even…

Natuurlijk heb ik geen hekel aan Wim Hof en ik geloof dat hij zeer goede dingen doet met zijn leven!  Ik zie allemaal mooie dingen van hem en over hem, het lijkt mij geweldig om hem eens te ontmoeten 😉

Wat hij juist heel goed doet is mij letterlijk uit mijn comfortzone halen (Warme douche VS Koude Douche) en dat is niet altijd even leuk en fijn.

Move out of your comfort zone. You can only grow if you are willing to feel awkward and uncomfortable when you try something new. -Brian Tracy.png

Die comfortzone is zo fijn en lastig om hieruit te komen…en die Warme en Koude douche is in mijn beleving DE perfecte metafoor om dit helder te maken!

Dankjewel voor het mooie werk dat je doet Wim Hof!

Jij wel eens een koude douche gedaan? EN wat vond je ervan?

Laat het graag weten.

Fijne dag!

Youri

Youri en zijn dochter Yara
Ikzelf en mijn dochter Yara

Youri Swart – Vader |Inspirator | Trainer | Coach

Ik Youri Swart heb mijn ‘gewone baan’ opgezegd om mijn droom na te gaan en dat is mijn passie uit te oefenen:

’Mensen coachen en trainen om meer zelfvertrouwen te krijgen, steviger in hun schoenen te laten staan en zich zowel mentaal als fysiek weerbaarder en sterker te maken zodat ze het beste uit zichzelf kunnen halen’ 

Dit doe ik voor bedrijven en particulieren in groepsverband en individueel (En met VEEL plezier!). Ik geef samen met een team van trainers, trainingen, workshops, clinics en cursussen in Zelfverdediging en Weerbaarheid voor bedrijven en particulieren (volwassenen en kinderen) in Almere en Lelystad.


Als mensen tegen je zeggen ‘Dromen kunnen niet uitkomen’… vertel hen dan over mijn verhaal😉

Voor meer info voor onze effectieve trainingen voor kinderen, tieners en volwassenen in Almere en Lelystad:www.kungfuacademy.nl

Ook geven wij zeer inspirerende, leuke en effectieve workshops voor bedrijven, zie budoworkshop.com

Trainingen en workshops voor bedrijven: http://budoworkshop.com

Of stuur een mail voor meer info,martialarts4succes@gmail.com

3 gedachtes over “Dit is de Reden Waarom ik een Hekel aan Wim Hof heb.

  1. Joke van der Weijst

    als kind had ik longproblemen en kreeg een tijdje elke ochtend “schrikbaden”: mijn moeder zette me onder de warme douche en zette dan ineens de warme kraan uit. Hierdoor ging ik vanzelf ineens heel diep ademen. Misschien heb ik daarom wel geen zin meer in zo’n uitdaging, een warme douche is voor mij een zalige therapie, relaxxxxxxx mmmmmmmmmmmmmmm.

  2. heleenoudeweernink

    Geinige titel 😉 En koude is een heel boeiend fenomeen. Je adem reageert direct, je hele lichama reageert of je wil of niet. Inmiddels train ik niet meer met koude, het is niet goed voor mijn lijf meer.( fenomeen vanRaynaud) Maar I did it all met Wim Hof. Heel gaaf, blote voetjes in de sneeuw, koude meertjes in Zweden ijsbaden etc. Hij is voor mij in 2012 een inspirator geweest om echt uit mijn comfortzone te gaan. Bruggen springen, berg bergklimmen, abseilen, nou genoeg dus ha ha https://www.youtube.com/watch?v=bGUNIg7xAw8

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s