Hoe Verander ik mijn Gewoontes?

Voor deze maand heb ik als doel gesteld om elke doordeweekse ochtend ‘Slik Die Kikker’ te doen. Dit is een zeer zware taak voor mijzelf en ik merk dat ik vastzit in mijn eigen gewoontes en dat ik mijn dagen eigenlijk steeds op dezelfde manieren invul.

We zijn al heel vroeg ‘geprogrammeerd’ om op dezelfde manier de dingen te doen die wij doen zonder dat wij er erg in hebben. Let maar eens op bij je schoenen aantrekken; Welke schoen trek je als eerst aan? Op welke been sta je? Dit is meestal dezelfde manier van handelen, het zit in ons.

Omdat deze gewoontes ‘eigen’ zijn geworden en in ons systeem zitten is dit een zeer moeilijke opgave om je gewoontes af te leren en nieuwe gewoontes aan te leren.

Mijn ‘gevecht’ is tegen mijzelf, mijn gevecht is tegen mijn eigen gewoontes, elke dag weer, ik zal dit gevecht winnen en ik zal de gewoontes voor succes eigen maken. (Dit was even een motivatie stukje voor mijzelf ;-))

Kijk eens naar je gewoontes, welke dingen doe je telkens die je eigenlijk wilt veranderen, kijk eens goed naar jezelf, zit het in je systeem? Werk er dagelijks aan om deze gewoontes af te leren en goede gewoontes aan te leren.

Verander Jezelf Positief!

Youri

Vanaf januari 2013 zal ik met een team van gemotiveerde mensen een jaar lang samen aan ons doelen werken,  natuurlijk wel je eigen doelen stellen en behalen maar we gaan elkaar ondersteunen en helpen om de doelen te bereiken welke je altijd al gewild had. Je staat er niet alleen voor,  samen staan we sterk. Meld je nu aan. (en wacht niet tot 31 december 2012)

3 gedachtes over “Hoe Verander ik mijn Gewoontes?

 1. Hi Youri, de blog met als titel ‘Hoe verander ik mijn gewoontes?’ had ik toch écht gehoopt dat je wat tips en trick zou geven om hoe jij je gewoontes kan veranderen. In bovenstaande blog zeg je eigenlijk niets dat antwoord geeft op de vraag die je stelt. Of is het een vraag aan ons die je stel? Wil je van mij weten hoe ik andere leer hun gewoontes te veranderen? Of ga je in deze blog toch nog wat bruikbare tips geven om gewoontes te veranderen?

  We zijn geprogrammeerd, dat is duidelijk. NLP of NAC leert je diverse toosl om te veranderen in diverse stappen. Dus ik hoop dat je ook nog wat inhoud aan je blog wilt geven door daadwerkelijk iets te geven of moeten we ons allemaal aanmelden vanaf januari 2013? Aan de andere kant schets je dat in 2013 het stellen van doelen aan bod komt en niet het veranderen van gewoontes.

  Ik lees altijd met plezier je blog, maar dit keer mis ik misschien de clue van je blog.

  Groet,
  Robin

  1. martialartssuccesacademy

   Hoi Robin,

   Ik waardeer je Feedback, dankje!

   Met dit artikel wil ik een dag uit mijn ‘reis’ weergeven en laten zien waar ik momenteel tegen aan het ‘stoeien’ ben, de dagelijkse dingen, Vaak zie ik op andere blogs of websites juist de mensen schrijven ‘die er al zijn’ en nu wil ik juist een artikel schrijven over de weg er naartoe.

   Uiteraard moet ik zeggen dat dit artikel niet heel erg gericht is op het geven van een oplossing, meer een beeld te geven waar ik nu mee bezig ben binnenin mijn TEST.

   Het is inderdaad een andere insteek hoe ik normaal schrijf, ben aan het leren, en zal eraan werken 😉

   Mocht je nog tips hebben, altijd welkom en ik sta open voor kritiek.

   Dankje en een fijne dag!

   Youri

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s