Je lichaam Liegt Niet

Tijdens de 1 op 1 coaching (Budoworkshop.com)afgelopen week had ik met de deelnemer een oefening gedaan waarbij  we duidelijk konden zien en voelen dat iemand in de aanval ging en daarbij ook het gehele lichaam ‘verstijfde’.

Bij veel mensen die stress gerelateerde werkzaamheden doen merk je dat de stress in het lichaam gaat zitten en daardoor de houding zeer gespannen is.

En ik ben van mening dat wanneer je daar niet mee aan de slag gaat je lichamelijke klachten hieraan over gaat houden en je lichaam ‘signalen’ eigenlijk automatisch geeft als er iets mis is.

Veel mensen hebben geen idee dat dit ‘waarschuwingen’ zijn, en hebben helemaal niet geleerd om naar hun lichaam te luisteren en dat is ook vaak heel logisch want ze kennen hun eigen lichaam niet omdat ze nooit met hun lichaam aan de gang gaan en ook niet bewust zijn dat ons menselijke lichaam zeer slim is.

Daarom vind ik het zo mooi dat wanneer je fysiek aan de slag gaat jij  jezelf veel meer gaat ontdekken en je sterke maar ook zwakkere punten gaat zien. En je daar dan gebruik van kan maken of juist mee aan de slag kan gaan. (Bewust worden van wat er eigenlijk gebeurd met jezelf)

Psycho- fysieke driehoek : Lichaam bewustzijn – Emotioneel bewustzijn leid tot zelf bewustzijn.
Psycho- fysieke driehoek

Lichaam bewustzijn – Emotioneel bewustzijn leid tot zelf bewustzijn.

Fijne dag!

Youri

youriswart

Youri Swart – Inspirator | Trainer | Coach
Ik Youri Swart heb mijn ‘gewone baan’ opgezegd om mijn droom na te gaan en dat is mijn passie uit te oefenen:

’Mensen coachen en trainen om meer zelfvertrouwen te krijgen, steviger in hun schoenen te laten staan en zich zowel mentaal als fysiek weerbaarder en sterker te maken zodat ze het beste uit zichzelf kunnen halen’ 

Dit doe ik voor bedrijven en particulieren in groepsverband en individueel (En met VEEL plezier!). Ik geef samen met een team van trainers, trainingen, workshops, clinics en cursussen in Zelfverdediging en Weerbaarheid voor bedrijven en particulieren (volwassenen en kinderen) in Almere en Lelystad.

Als mensen tegen je zeggen ‘Dromen kunnen niet uitkomen’… vertel hen dan over mijn verhaal 😉

Voor meer info voor onze effectieve trainingen voor kinderen, tieners en volwassenen in Almere en Lelystad: www.kungfuacademy.nl 

Ook geven wij zeer inspirerende, leuke en effectieve workshops voor bedrijven, zie budoworkshop.com

Trainingen en workshops voor bedrijven: http://budoworkshop.com

Of stuur een mail voor meer info,martialarts4succes@gmail.com

7 gedachtes over “Je lichaam Liegt Niet

 1. Mooie post Youri. Ik ben het helemaal met je eens dat we de signalen die ons lichaam afgeeft, vaak niet waarnemen of negeren. Het contact met je eigen lichaam is van levensbelang en des te langer dit contact  “verbroken” is, hoe langer de weg naar herstel duurt.

   1. Hi Youri, ja je slaat de spijker op zijn kop! Voor mij althans. Bewust worden van je lichaam en de signalen die het afgeeft. Je noemt het al in je post: lichaamsbewustzijn. Wat volgens mij ook gaat over de positie van je lichaam in de ruimte en hoe je daarin beweegt. Stapje verder eigenlijk. Mooie materie!

   2. martialartssuccesacademy

    Hoi Janet,

    ‘Je positie van je lichaam in de ruimte’ waarom is dat belangrijk?

    Dankjewel en fijne dag!

    Youri

 2. Heel herkenbaar geschreven. Ook ik kan beamen dat emotionele stabiliteit, direct verbonden is met lichaams stabiliteit. Door het ontwikkelen van gevoel van veiligheid, lichaamsgevoel en zelfbeheersing, leer je je te ontladen, concentreren en ontspannen. Maar ook om controle te krijgen over emoties en om te gaan met o.a. spanning, irritatie, boosheid, woede en zelfgerichte agressie. Je word je ook bewust van je lichaamsgeschiedenis en als je dit los leert laten en leert vanuit je lichaam om op het ‘nu’ te reageren is het ook makkelijker om emotioneel in het ‘nu’ te blijven.
  Ik sluit me ook helemaal aan op Janet dat het een lange (maar ook zware) weg is.

  1. martialartssuccesacademy

   Tanja,

   Kun je ook ipv ‘zwaar’ meer plezier hebben in het ontdekken van wat er eigenlijk in je lichaam gebeurd?

   Elke keer leer je steeds meer over jezelf dat is toch mooi!!

   Geniet van je dag!!

   Youri

  2. Hi Tanja en Youri,
   Bewust zijn van je lichaam t.o.v. de ruimte en andersom kan helpen om te ontdekken in hoeverre je ruimte in neemt in het dagelijks leven, of je jouw ruimte juist wel of niet begrenst of afbakent. Beiden zijn nodig om je vrij te voelen. Gezond assertief, aanwezig, krachtig jezelf neer zetten of even terugtrekken als het nodig is. In contact met jezelf én de ander. Dat hoeft geen zwaar proces te zijn. Het kan zwaar aanvoelen als het confronterend uit pakt, en je ontdekt waar je jezelf tekort doet of over anderen heen walst binnen het innemen van die ruimte. Als je je daar weer bewust van bent, kun je het met lichtheid tegemoet treden!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s