De Gewoonte Van 1 Minuut

Een van de dingen die ik heb geleerd is dat de kleine dingen juist de verandering in je leven maken, vaak willen wij alles heel snel en heel radicaal veranderen in ons leven zodat we hierdoor ‘een beter leven’ kunnen bewandelen.

Hierdoor merk ik dat ik mijn dagelijkse gewoontes moet gaan veranderen, beetje bij beetje, elke dag een beetje.

Hierdoor heb ik gemerkt dat als je iets wilt bereiken, laten we zeggen dat je wilt gaan sporten –en je hebt nog nooit wat aan sport gedaan, of een hele lange tijd niets gedaan- dan kun je heel gemakkelijk beginnen met 1 minuut per dag, JUIST JA, om te beginnen is het bijvoorbeeld heel lastig om meteen een uur of langer te gaan sporten, begin met 1 minuut per dag, tussen je werk door, of voor je werk of na je werk of s’avonds.

Er zitten 1440 minuten in een dag en daar kan je heel gemakkelijk 1 minuut gebruikmaken om te gaan sporten / bewegen.

Dit kun met bijna alles wat je wilt toepassen, wat ik momenteel aan het doen ben is om de gewoonte van 1 minuut te gebruiken om te leren mediteren, omdat ik het lastig vind om te mediteren en ik niet weet hoelang ik het moet doen begin ik gewoon met 1 minuut.

Deze ene minuut helpt jou (en mij) om hiervan een dagelijkse gewoonte van te maken, en dat het na een tijd in je lichaam / geest zit en dat het een automatisme wordt, een gewoonte. Een investering van 1 minuut!

Uiteraard ben ik van mening dat dit ook toepasbaar is voor de dingen die je juist wilt afleren, wil je stoppen met roken, dan is dit te gebruiken, wil je stoppen met ongezond eten? Dan is dit toepasbaar, bij heel veel dingen is dit toepasbaar, stap voor stap.

Probeer het eens uit en laat mij weten hoe het is gegaan 😉  youri.swart@gmail.com


Youri Swart

Deze blog is een onderdeel van mijn TEST en een onderdeel van Vechtkunst en Leiderschaps Academy in Almere / Lelystad, Flevoland. Meer info over wat ik allemaal doe kun je vinden op www.flavours.me/youriswart

10 gedachtes over “De Gewoonte Van 1 Minuut

 1. Terry

  Hi Youri,

  Na de les van vandaag, ga ik proberen elke dag te mediteren. Ik ga eerst beginnen met 1 min, enzovoort.
  Dank je wel voor de inspiratie 😀

 2. Terry

  Het gaat goed, ik doe nu elke dag 5 min. Ik ga misschien later 10 min.
  1 keertje lukte het niet helemaal, maar bij de andere keren merkte ik wel duidelijk dat ik rustiger werd. Vooral die donderdag na die oefeningen

  1. martialartssuccesacademy

   Top Terry!

   Het is niet de kunst om het lang te doen, de kunst is om het elke dag even te doen zodat het een gewoonte gaat worden, dat het in je ‘systeem’ gaat zitten. de ene keer doe je het langer dan de andere keer 😉

   Laat het mij weten als ik je ergens mee kan helpen1

   Groetjes Youri

  1. martialartssuccesacademy

   Goed idee Terry, we gaan het vaker doen, komt goed, jij ook bedankt voor je feedback 😉

   Zie je dinsdag!

 3. Pingback: Een Nieuwe Gewoonte Creëren: Eén minuut schrijven per dag. | The New Dojo- The Place of the Way

 4. Pingback: Verander Je Leven in 1 Minuut – Youri Swart

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s